Pastinaaksoep met walnotenolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil 1 pastinaak en snij in fine chips. Doe de pastinaak in een ovenschaal. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout, tijm. Schep alles door elkaar en besprenkel met walnotenolie. Rooster gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de chips lichtbruin gekleurd zijn. Halweg de chips door elkaar schudden. Gebruik deze chips als garnering in je soep.

3. Schil de resterende pastinaak en snij in stukken. Pel de ui en knoflook en hak grof. 

Bak de ui en knoflook lichtjes aan.

3. Breng ¾ van de bouillon aan de kook en voeg de stukken pastinaak toe. Laat zachtjes koken. 

5. Bewerk de soep met de staafmixer. Kruid met zwarte peper en zeezout en roer de room erdoor. Werk af met gehakte peterselie en serveer samen met de chips.

Ingrediënten 4 personen

1 ui
2 teentjes look
1 kg pastinaak
3 takjes verse tijm
3 eetlepels walnotenolie
peper en zout
1,5 litergroentebouillon
3 dl room
voor de garnituur :

gehakte peterselie,1 geschilde pastinaak (pastinaakchips) 

combineren met helft knolselder/pastinaak is eveneens een lekkere combi !