Konfituur met biovruchten

uit eigen boomgaard

Aperitiefkonfituur

Vijgenkonfituur met walnoot en porto.


En de olie van De Houttuynen?

Onze olie is pure walnootolie, koud geperst uit ongeroosterde noten van uitsluitend goede kwaliteit.

100% biologisch, kostbare druppels uit de natuur.

De Houttuynen betekent pure notenolie die opvalt door zijn kwaliteit. Een puur olieproduct, gemaakt met kennis, zorg en met het doel om u een van de kostbaarste goederen van de natuur te bieden met eerlijkheid en innerlijke samenhang.

Elke druppel olie bevat alle smaak en voedingswaarde waardoor het een prettige keuze is voor dagelijks gebruik.

Gezond

Walnootolie is ook erg gezond. De gezondheidsvoordelen zijn hetzelfde als die van hele walnoten, maar de olie is geconcentreerder. De voedingswaarde van 35 gram walnootolie is gelijk aan 50 gram hele walnoten.
Walnootolie bevat veel omega-3 en -6 vetzuur, vitaminen, magnesium, koper en zink.
Uit veel studies en onderzoeken is gebleken dat walnootolie een gunstig effect heeft op ons hart en bloedvaten. De omega-3 vetzuren in walnootolie helpen om het cholesterolgehalte te verlagen en verbeteren de functie van de bloedvaten. Een lager cholesterolgehalte en gezonde bloedvaten vermindert het risico van coronaire hartziekten. Dit wordt verklaard door de vetzuursamenstelling: walnootolie bevat ruim 12% alfa-linoleenzuur en 58% cis-linolzuur.


Persen

Het persen van de walnootolie gebeurt koud en onder hoge druk in een schroefpers. De walnoten worden naar een vernauwende uitgang geperst en onder de toenemende druk loopt de olie uit het walnotenvlees. Eerst is de olie wat troebel, maar algauw bezinken de vaste delen op de bodem en blijft er een prachtige, milde, goudkleurige olie over. Na het persen bezinkt de olie voor een week, voor het afgieten en bottelen. 

Gemengde salade met walnoten, geitenkaas en walnootolie

4 personen
Ingrediënten

 • 1/2 krop frisee (krulandijvie)
 • 50 gram rucola
 • 50 gram veldsla
 • 1 teen knoflook
 • 1 1/2 el witte wijnazijn
 • 5 el walnootolie
 • mespunt dijonmosterd
 • zout
 • versgemalen peper
 • 75 gram walnoten, grof gehakt
 • 4 kleine geitenkaasjes (Cabecou) of 1 rolletje geitenkaas van 100 gram, in 4 plakjes


Bereidingswijze

Was de slasoorten, slinger ze droog en scheur de frisee in kleinere stukjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pers de knoflook uit boven een slaschaal. Voeg de azijn, olie en mosterd toe en klop alles in de kom tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de slasoorten en noten luchtig door de dressing en verdeel de salade over 4 borden. Leg de geitenkaasjes op de bakplaat en laat ze vlak onder de grill in enkele seconden iets smelten en kleuren. Schep de kaasjes met een pannenkoekmes op de salade en serveer direct.