en-Walnootolie is klaar -   waarom een Walnoot lijkt op de hersenen die het voedt 

16/06/2021

De walnoten uit onze "Houttuynen" deze winter verzameld en olie laten persen.

100% biologische gouddruppels uit de natuur. Deze walnotenolie is puur, niet aangelengd met minderwaardige olie, UITSLUITEND afkomstig van walnoten in onze boomgaard.

De olie koud gebruiken bij salades of andere gerechten, lekker.....


Het persen van de walnootolie gebeurt koud en onder hoge druk in een schroefpers. De walnoten worden naar een vernauwende uitgang geperst en onder de toenemende druk loopt de olie uit het walnotenvlees. Eerst is de olie wat troebel, maar algauw bezinken de vaste delen op de bodem en blijft er een prachtige, milde, goudkleurige olie over. Na het persen bezinkt de olie voor een week, voor het afgieten en bottelen.  

Waarom een Walnoot lijkt op de hersenen die het voedt

Het zaad van de walnootvruchten bevat aanzienlijke hoeveelheden voedingsstoffen zoals eiwitten, EFA's (essentiële vetzuren), koolhydraten, vitamines en essentiële mineralen.
Walnoten zijn altijd beschouwd als "Hersen Voeding", misschien omdat de oppervlaktestructuur van de walnoot een geribbeld uiterlijk heeft zoals die van de hersenen. Om deze reden worden ze beschouwd als een symbool van intelligentie, wat leidt tot de overtuiging dat walnoten iemands intellect daadwerkelijk vergroten. Hoewel dit niet helemaal waar is, hebben recente wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat de consumptie van walnoten helpt bij het bevorderen van de hersenfunctie. Walnoten bevatten omega-3-vetzuren, die de activiteit van de hersenen verhogen. Omega-3-vetzuren in combinatie met jodium en selenium dragen bij aan een optimale werking van de hersenen.